Taikaa lahjahetkiin - Pieni opas korulahjan hankintaan

20.11.2023

Korulahjan hankkiminen rakkaalle, läheiselle tai ystävälle on aina suuri ilo. Hämmennys saattaa kuitenkin yllättää viimeistään silloin kun lahjaa ryhtyy toden teolla miettimään ja etsiskelemään, tai kun on jo löytänyt mielestään jotakin ihanaa: 'Sopiikohan tämä minun hankintani nyt juuri hänelle vai ei, pitääköhän hän juuri tästä korusta, tyylistä, väristä...? ' Kysymyksiä suorastaan tulvii mieleen, ja sitten alkaa ehkä jo vähän ahdistaakin - eikä ihme, koruihin liittyy niin paljon henkilökohtaisuutta ja tunteita. Tahdomme, että valinta on timanttiosuma suoraan lahjan saajan sydämeen - olipa kyseessä rakastettu, ystävä tai muu läheinen ihminen.

Tähän blogiin olen koonnut eri yhteyksistä bongailemiani neuvoja ja vinkkejä korulahjan valintaan. Miten saada siitä  vähemmän stressaavaa -  tuoda siihen sitä iloa ja onnea, joka tekee koruhetkestä unohtumattoman niin korun saajalle kuin sen lahjoittajallekin. Miten löytää 'se täydellinen koru', joka  tekee lahjasta  unohtumattoman sen vastaanottajalle  - ja myös sinulle lahjan antajana.

Korulahja voi parhaimmillaan olla ikimuistoinen ele, joka kertoo välittämisestä ja huolellisesta pohdinnasta lahjan valinnassa. Olipa kyseessä sitten pieni yllätys tai suurempi ele, korut voivat siirtyä ajattomiksi muistoiksi, jotka kantavat mukanaan tarinoita ja tunnetta.


Oikeastaan se tärkein niksi onkin muistaa, että päätöstä tehdessä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä haluat kertoa korun saajalle korun välityksellä. Tällöin jokainen korun yksityiskohta, väri, materiaalit, jopa korun nimi, voivat kertoa juuri teille tärkeän tarinan ja välittää tunteita.

Muutama hyödyllinen muistettava vinkki tulee tässä: 


  1. Huomioi lahjansaajan yksilöllinen maku ja tyyli

Jos et ole täysin varma, tee hyvissä ajoin pientä hienovaraista tiedustelua joko henkilöltä itseltään tai hänen luottoystävältään - he nimittäin tietävät tällaiset jutut! Voit myös tehdä tiedusteluista hauskan leikin, jota voitte sitten myöhemmin yhdessä muistella hymyssä suin: katselkaa yhdessä esimerkiksi muoti- tai mainoslehtiä ja arvuutele kohteeltasi, minkä tyylin hän valitsisi mieluiten. Mahdollisuudet pieneen salapoliisitoimintaan ovat rajattomat!

Korulahjan valinta on helppoa, jos tiedät tarkkaan, millainen tyyli kolahtaa lahjan saajaan eniten: onko hän klassinen vai räväkkä pukeutuja, onko hän rauhallisten, harmonisten asujen ja interiöörien ystävä vai säväkkä yllättäjä? Muista myös värimieltymykset ja se, pitääkö henkilö enemmän kullan- vai hopeansävyisestä sävymaailmasta.


    2. Huomioi lahjansaajan harrastukset

Se, mitä ihminen harrastaa, voi toimia mainiona vinkkinä korulahjan valintaan. Pitääkö hän matkustelusta, seikkailuista, ulkoilmaelämästä, käsillä tekemisestä, kokkailusta, taiteesta, erilaisista kulttuureista ja /tai historiallisista ajanjaksoista, metsästä, kaupunkielämästä, merestä, vuorista? Entä minkälaisesta musiikista tai kirjallisuudesta/taiteesta  hän pitää? Kysy häneltä hänen elämänsä biisiä, kirjaa tai sitä romaanihenkilöä, joka sykähdyttää häntä erityisesti. Pienet yksityiskohdat hänen mieltymyksissään voivat johdattaa sinut juuri sen oikean korulahjan äärelle.


   3. Mieti, mitä yhteisiä muistoja teillä on

Yhteiset muistot tuovat taikaa korulahjaan. Avaa hyvien tai muuten sykähdyttävien muistojenne lipas, josta voit ammentaa vinkkejä merkityksellisen korulahjan valintaan.


    4. Minkälaista elämänvaihetta korulahjan saaja elää tällä hetkellä?

Yleensä on hyvä ottaa huomioon lahjan saajan elämänvaihe, mutta toisinaan saattaa olla loistelias idea muuttaa näkökulmaa toiseksi: Korulahjalla voit antaa lempeän vinkin siitä, josko ystäväsi tai muun rakkaan ihmisen olisi aika avata ikkunoita ja ovia uuteen – lähteä etsimään uutta suuntaa esimerkiksi jonkin ikävän kokemuksen tai pitkän paikalleen jämähtämisen jälkeen. Korulahja voi tällöin toimia voimaannuttavana asiana hänen elämässään, pienenä muistutuksena elämän jatkumisesta ja uusien mahdollisuuksien avautumisesta. Näin korulahja voi saada yllättäviä, käänteentekeviä merkityksiä.


    5. Korun käyttötarkoitus

Mieti, haluatko lahjoittaa korun, jota lahjan saaja voi käyttää joka päivä vai erityistilaisuuksissa, esimerkiksi juhlissa. Tähänkin seikkaan toki vaikuttaa se, minkälaista tyyliä henkilö suosii arkipukeutumisessaan. Toiset käyttävät näyttäviä koruja mielellään joka päivä, toiset pitävät hillitymmästä arkityylistä.


    6. Pitääkö lahjan saaja yllätyksistä?

Jos vastaat tähän kysymykseen myönteisesti, voit yllättää korun saajan täysin!


¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤


Toivotan onnellisia ja mielenkiintoisia hetkiä korulahjan valintaan!

Voit tutustua myös pienen koruateljeeni uniikkikorujen valikoimaan!