Boho chic -tyyli 2024

11.04.2024

Vuoden 2024 tyyliyllättäjä on noin kymmenen vuoden tauon jälkeen taas isommin muotiin palannut boho-chic. 

Tyyli on ihanan riemukas ja vapaa, onhan siinä vaikutteita 1960-luvun hippikaudelta. Mukana on myös kauempia kaikuja: yhtenä tyylin inspiraation lähteenä ovat 1800-luvun prerafaeliitit, Englannissa vaikuttanut taiteilijayhteisö, joka puolestaan ammensi inspiraationsa Italian 1400-luvun taiteesta. Boheemin vapauden kannattajana ryhmä vastusti hierarkioita ja sääntöjä - niin taiteessaan,  elämäntyylissään kuin pukeutumisessaankin.

 (Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Vaikka bohotyyli on nyt erityisen in, on se pysynyt kartalla koko 2000-luvun, erilaisina ilmentyminä ja monien muoti-ja tyylivaikuttajien esiin nostamana. Kauniit ja romanttiset kukkamekot,  boheemit pellava- ja pitsikuosit, ja muut ihanat vapautta huokuvat asut ovat pysyneet suosikkeinamme pitkään. Kiristämätön, huoleton pukeutuminen on mukavaa ja imartelee monenlaisia vartalotyyppejä.

 Boho chic erottuu puhtaasta bohosta erityisesti siten, että boho chic –tyyli on yleisilmeeltään yhtenäisempi, eikä yhdistele erilaisia, toisistaan suuresti poikkeavia kuoseja, värisävyjä ja kuvioita ihan niin reippaasti. Ilme on boheemi, mutta huomattavan chic. Tyylissä voi silti leikitellä vapaasti romantiikalla ja vintagella, art nouveau- ja jugend-tyyleillä, tai hakea inspiraatiota maailman toisilta laidoilta ja eri kulttuureilta.

Kesän ja syksyn 2024 muodissa boho chic on näyttävästi esillä.


Boho chic -tyylin rikas väri- ja kuviomaailma

Boho-chic –tyylin värimaailma on usein luonnonläheinen, mukana on maasävyjä, ja erilaisia luonnollisia, murrjettuja ja vaaleita värejä, mutta myös kirkkaat värit toimivat.
Lämpimien värien ystävä voi kokeilla tähän tyyliij hyvin sopivia sahramia, rubiinia, kirkasta pinkkiä, magentaa ja kullankeltaista. Viileitä boho-värejä ovat esimerkiksi ametisti, turkoosi ja jaden vihreä.
Kuvioden ja tekstuurien osalta tyylissä voi aistia maailmanmatkaaja-fiboja. Vaikutteita haetaan eri kulttuureista ja niiden perinteistä, muun muassa Afrikasta, Aasiasta ja Etelä-Amerikasta. Myös pohjoismaiset perinteiset käsityöt ja niiden rikas kuviomaailma sopii boho chic –tyyliin. Eri elementtien yhdistely pidetään kuitenkin hillityn tyylikkäällä tasolla.

Kuvioissa suositaan muun muassa kukkia ja muita luonnonaiheita, pitsiä, paisley- ja mandalakuvioita, ihania William Morris – ja Alfons Mucha -tyylejä. Erilaiset kirjonnat, myös helmikirjonta, luovat asuihin omaa tunnelmaansa. Perinteiset käsityömenetelmät ovat nyt kartalla!


Boho chic-korut

Boho chic -tyylissä koruilla voi leikitellä vapaasti! Suuret, roikkuvat korvakorut, isot korvarenkaat, pitkät, usein monikerroksiset kaulakorut ja lyhyet chocker-pannat, näyttävät sormukset ja hiuskorut luovat boheemia tyyliä asuun kuin asuun!

Koruista löytyy muun muassa erilaisia lasista ja aidoista korukivistä tehtyjä helmiä, makeanveden helmiä, puuta, makrameeta, pitsejä, nauhoja ja nahkaa (tai sen jäljitelmää). Luonnolliset materiaalit ovat boho chic –tyylin perusta - myös koruissa.

Ateljeen verkkokaupan valikoimista löytyy tyyliin sopivia koruja - myös edulliseen hintaan. Tervetuloa tustustumaan Suomessa suunniteltuihin ja täällä käsin tehtyihin uniikkeihin koruihin!