MATERIAALEISTA

Korujen materiaalit:

Käytämme koruissamme korkealaatuisia, EU-standardit täyttäviä materiaaleja. Hankinnat pyrimme tekemään ensisijaisesti kotimaisilta toimittajilta, mutta koska kaikkea haluamaamme materiaalia ei Suomesta löydy, teemme hankintoja myös muualta Euroopasta (etupäässä Italia ja Ranska) sekä USA:sta ja Kanadasta. Materiaalit ovat näkyvissä korujen tuotekuvauksessa.

Lasihelmet

Käyttämämme suuremmat lasihelmet ovat peräisin suurimmaksi osaksi Tsekeistä, jossa lasihelmien valmistus on hioutunut huippunsa (täältä tulevat muun muassa Preciosa-helmet).

Pienemmät lasihelmet (Miyuki- ja Toho-siemenhelmet) ovat puolestaan japanilaisia.

Käytämme toisinaan myös intialaisia ja kiinalaisia lasihelmiä, väri-ja muotovalintojen vuoksi.

Korukivihelmet

Korukiviä löytyy kaikissa sateenkaaren väreissä. Hankimme kivihelmet ja -kapussit joko kotimaasta, muualta Euroopasta tai Atlantin takaa. Kivihelmien alkuperä on kuitenkin useassa tapauksessa kaukoitä.

Makeanveden helmet

Makeanveden helmet ovat kasvatettuja aitoja helmiä, joiden muodot vaihtelevat pyöreästä mitä mielikuvituksellisimpiin. Helmiä saatetaan myös värjätä. Käytämme koruissamme mieluiten luonnollisen sävyisiä, värjäämättömiä tai luonnollisilla sävyillä värjättyjä helmiä.

Kristallihelmet

Säihkettä koruihin tuovat kristallihelmet ovat joko Swarovskia tai Preciosaa. Valitettavasti koruntekijät saivat viime vuonna kylmää vettä niskaansa kuullessaan Swarovski-yhtiön lopettavan helmiensä ja kristallikiviensä myynnin pienille yrityksille/yksityisille. Tulevaisuudessa Swarovskin korumateriaaleja voi hankkia vain erillisellä, Swarovskin kanssa tehtävällä sopimuksella, jonka ehtona on toimittajan laatimien laatuvaatimusten täyttäminen. Seuraamme tilannetta ja pyrimme jossakin vaiheessa saamaan virallisen Swarovski-statuksen.

Heti uutisen kuultuamme hankimme pienen varaston Swarovkin kristallikiviä . Onneksi markkinoilta löytyy muitakin korkeatasoisia kristalli-brändejä, joten emme joudu tämän asian suhteen täydellisesti 'tyhjän päälle'. Luonnollisesti ilmoitamme tuotetiedoissa, mistä korujen kristallit ovat peräisin.

Sterling-hopea, vermeil, gold-filled, ruostumaton teräs sekä EU:n standardien mukaiset muut korumetallit

Hankimme kaikki tähän kategoriaan kuuluvat tuotteet Euroopasta.

Huom: Sterling-hopean ja vermeil- tuotteet hankin luotetuilta suomalaisilta toimittajilta.

Kaikki ihon kanssa kosketukseen joutuva metalli on koruissamme joko:

a) sterling-hopeaa, jonka hopeapitoisuus 92,5 %. Tätä materiaalia voivat käyttää usein myös ne henkilöt, jotka saavat allergiaoireita epäjalommista korumetalleista. Joskus koruissa on mukana niin sanottua balinhopeaa, jonka hopeapitoisuus on vielä sterling-hopeaakin suurempi.

b) vermeiliä, jossa sterling-hopea on päällystetty vähintään 10 karaatin kullalla.

c) ruostumatonta terästä (316 tai 304), jota kutsutaan myös kirurgin teräkseksi. Tämäkin materiaali on yleensä hyvin siedetty myös allergisten keskuudessa.

Kapussit

Kapussit ovat litteitä, reiättömiä korun osia, joita käytetään etenkin korun keskipisteenä. Käyttämämme kapussit ovat materiaaliltaan yksilöittäin valikoituja korukiviä, lasia, posliinia ja kristallia.

 Tekstiilit

Käytämme koruissamme materiaalina myös erilaisia kankaita ja nauhoja, esimerkiksi erilaisia brokadi-kankaita ja soutache-nauhoja. Pyrimme löytämään koruihini tuotteita, jotka eivät sisällä tekokuitua. Hankimme tämän kategorian tuotteet pääasiassa Euroopan markkinoilta (Iso-Britannia, Ranska, Italia).

Korukirjonnassa käytetty lanka

on markkinoiden vahvimpiin siimoihin lukeutuva kierteinen Fireline-nylonsiima, joka koostuu kahdeksasta yhteen kuumennetusta nylonlangasta. Tämä venymätön tuote kestää kaikenlaista kulutusta ja olemme havainneet sen kestävimmäksi materiaaliksi helmikirjonnassa. 


Pakkausmateriaalit

lähetämme tilauksesi pikkupakettina postiluukusta mahtuvassa postituslaatikossa, puuvillaiseen korupussiin tai pieneen pahviseen korukoteloon pakattuna. Sananen korujen valmistusmenetelmistä:


Kirjotut korut

Tällä hetkellä suurin osa verkkokaupasta löytyvistä koruista on valmistettu erilaisilla kirjontatekniikoilla käsin ommellen, pisto ja helmi kerrallaan. Teemme jokaisen korun ateljeessamme käsityönä aikaa vievin menetelmin,  joten tuotteiden lukumäärä verkkokaupassa on pieni. Jokainen koru on siis aidosti oma yksilönsä. Samaa mallia saattaa olla saatavana usea kappale, mutta eri väreissä. Tilattuasi korun saat itsellesi juuri sen yksilön, joka tuotekuvissa näkyy.  

Hopeaan kiedotut korut

Tätä tekniikkaa käytämme pääasiassa kaula- ja rannekoruissa, joissa liitämme erilaisia helmiä yhteen sterling-hopealangalla. Hopea saattaa ajan oloon tummua, mutta säihkeen saa halutessaan takaisin puhdistamalla hopeaosat varovasti kaupasta saatavalla hopeakiillotteella. Säilytäthän hopeakoruja käyttökertojen välillä vaikkapa lähetyksen mukana saapuvassa hapottomassa korupussissa tai -rasiassa.

Soutache-korut

Syksyllä 2022 ateljeen verkkokauppaan saapuvat soutache-korut edustavat korkealle arvostettua käsityötä. Korut ovat rakenteeltaan monikerroksisia ja koristeellisia, ja vaativat valmistuakseen paljon työtunteja.  Tyylistä tai omista mieltymyksistä riippuen soutache-koruja voi käyttää sekä arjessa että juhlassa. 


Huom: tällä hetkellä emme ota vastaan tilaustöitä. Toivomme sinun löytävän ateljeen valikoimasta jotakin juuri sinulle tai hänelle sopivaa. Ateljeepuodin valikoima elää ja muuttuu jatkuvasti.