MATERIAALEISTA

Korujen materiaalit:

Käytämme koruissani korkealaatuisia, EU-standardit täyttäviä materiaaleja. Hankinnat pyrin nykyisin tekemään ensisijaisesti kotimaisilta toimittajilta, mutta koska kaikkea haluamaamme materiaalia ei Suomesta löydy, teen hankintoja myös muualta Euroopasta (etupäässä Italia ja Ranska) sekä USA:sta ja Kanadasta. Materiaalit ovat näkyvissä korujen tuotekuvauksessa.

Lasihelmet

Käyttämäni suuremmat lasihelmet ovat peräisin suurimmaksi osaksi Tsekeistä, jossa lasihelmien valmistus on hioutunut huippunsa (täältä tulevat muun muassa Preciosa-helmet).

Pienemmät lasihelmet (Miyuki- ja Toho-siemenhelmet) ovat puolestaan japanilaisia.

Toisinaan käytän koruissa myös intialaisia ja kiinalaisia lasihelmiä, ihan vain värivalintojen vuoksi.

Korukivihelmet

Korukiviä löytyy kaikissa sateenkaaren väreissä. Hankin kivihelmet ja -kapussit joko kotimaasta, muualta Euroopasta tai Atlantin takaa. Kivihelmien alkuperä on kuitenkin useassa tapauksessa kaukoitä.

Makeanveden helmet

Makeanveden helmet ovat kasvatettuja aitoja helmiä, joiden muodot vaihtelevat pyöreästä mitä mielikuvituksellisimpiin. Helmiä saatetaan myös värjätä. Käytän koruissamme mieluiten luonnollisen sävyisiä, värjäämättömiä tai mahdollisimman luonnollisilla sävyillä värjättyjä helmiä.

Kristallihelmet

Säihkettä koruihin tuovat kristallihelmet ovat joko Swarovskia, Preciosaa tai Aurora crystal -kristalleja. Kaikkein arvostetuin kristallilaatu näistä on luonnollisesti itävaltalainen Swarovski. Myös muut käyttämäni kristallilaadut ovat laadukkaasti hiottuja. Ilmoitan tuotetiedoissa korussa käyttämäni kristallin tuottajan.

Sterling-hopea, vermeil, gold-filled, ruostumaton teräs sekä EU:n standardien mukaiset muut korumetallit

Hankimme kaikki tähän kategoriaan kuuluvat tuotteet Euroopasta.

Kaikki ihon kanssa kosketukseen joutuva metalli on koruissamme joko:

a) sterling-hopeaa, jonka hopeapitoisuus 92,5 %. Tätä materiaalia voivat käyttää usein myös ne henkilöt, jotka saavat allergiaoireita epäjalommista korumetalleista. Joskus koruissa on mukana niin sanottua balinhopeaa, jonka hopeapitoisuus on vielä sterling-hopeaakin suurempi.

b) vermeiliä, jossa sterling-hopea on päällystetty vähintään 10 karaatin kullalla.

c)  Gold filled -laatuista korumetallia (kultadublee), jossa EU-standardit täyttävä korumetalli on päällystetty tavallista paksummalla kultakerroksella.

d)  ruostumatonta terästä (316 tai 304). Tämäkin materiaali on yleensä hyvin siedetty myös allergisten keskuudessa.

Korvakorujen niissä osissa, jotka eivät pääse kosketuksiin ihon kanssa, käyttämäni metalli voi olla esimerkiksi hopeoitua korumetallia, pronssia tai kuparia.

Ilmoitan koruissa käyttämäni metallin laadun yksilöidysti tuotetiedoissa.

Kapussit

Kapussit ovat litteitä, reiättömiä korun osia, joita käytetään etenkin korun keskipisteenä. Käyttämämme kapussit ovat materiaaliltaan yksilöittäin valikoituja korukiviä, lasia, posliinia ja kristallia.

 Tekstiilit

Käytän koruissani materiaalina myös erilaisia kankaita ja nauhoja, esimerkiksi erilaisia brokadi-kankaita ja soutache-nauhoja. Pyrimme löytämään koruihini tuotteita, jotka eivät sisällä tekokuitua. Hankimme tämän kategorian tuotteet pääasiassa Euroopan markkinoilta (Iso-Britannia, Ranska, Italia).

Korukirjonnassa käytetty lanka

on markkinoiden vahvimpiin siimoihin lukeutuva kierteinen, USA:ssa valmistettu Fireline-nylonsiima, joka koostuu kahdeksasta yhteen kuumennetusta nylonlangasta. Tämä venymätön tuote kestää kaikenlaista kulutusta ja sen on havaittu olevan erittäin kestävä materiaali juuri helmikirjontatöissä.

Soutachekorujen viimeistelyssä käyttämäni lanka on puolestaan japanilaista Miyuki-nylonlankaa.


Pakkausmateriaalit

lähetän tilauksesi pikkupakettina postiluukusta mahtuvassa postituslaatikossa, puuvillaiseen korupussiin tai pieneen pahviseen korukoteloon pakattuna. Postituslaatikko ja korukotelo on tuotettu ympäristöyställisesti.Sananen korujen valmistusmenetelmistä:


Kirjotut korut

Tällä hetkellä suurin osa verkkokaupasta löytyvistä koruista on valmistettu erilaisilla kirjontatekniikoilla käsin ommellen, pisto ja helmi kerrallaan. Teen jokaisen korun ateljeessani käsityönä aikaa vievin menetelmin,  joten tuotteiden lukumäärä verkkokaupassa on pieni. Jokainen koru on siis aidosti oma yksilönsä. Samaa mallia saattaa olla saatavana usea kappale, mutta eri väreissä. Tilattuasi korun saat itsellesi juuri sen yksilön, joka tuotekuvissa näkyy.   Tulevaisuudessa puotiin ilmestyy myös pieniä korusarjoja, joita teen ainoastaan tilauksesta.

Hopeaan kiedotut korut

Tätä tekniikkaa käytän pääasiassa kaula- ja rannekoruissa, joissa liitän erilaisia helmiä yhteen sterling-hopealangalla. Hopea saattaa ajan oloon tummua, mutta säihkeen saa halutessaan takaisin puhdistamalla hopeaosat varovasti kaupasta saatavalla hopeakiillotteella. Säilytäthän hopeakoruja käyttökertojen välillä vaikkapa lähetyksen mukana saapuvassa hapottomassa korupussissa tai -rasiassa.

Joissakin tapauksissa saatan käyttää myös kultadubleelankaa (gold filled), jossa EU-standardien mukainen korumetalli on päällystetty normaalia paksummalla kultakerroksella. Kultadublee kestää kulutusta, jos korua hoitaa asianmukaisesti säilyttämällä sitä suojatussa paikassa ja varjelemalla sitä voimakkailta kemikaaleilta (esimerkiksi hajuvedet, hiuslakat).

Soutache-korut

Syksyllä 2022 ateljeen verkkokauppaan saapuvat soutache-korut edustavat maailmalla korkealle arvostettua käsityötä. Korut ovat rakenteeltaan monikerroksisia ja koristeellisia, ja vaativat valmistuakseen paljon työtunteja.  Tyylistä tai omista mieltymyksistä riippuen soutache-koruja voi käyttää sekä arjessa että juhlassa.