PARAS KAIKISTA OLIOISTA ON VALO

 Otsikon Filon Aleksandrialaisen lause on seurannut minua vuosien ajan ja siitä onkin muodostunut korusuunnitteluni johtoajatus.  Sillä mikä voisi olla kauniimpaa kuin

Auringon leikki veden pinnalla ja koivikon vasta puhjenneilla lehdillä

Perhosen läpikuultavan siiven isku, sateenkaaren värit oksalla iloisesti keikkuvassa sadepisarassa

Kesäpilvien huumaava kirkkaus, miljoonin tähdin säkenöivä lumi kevättalvisena aurinkopäivänä

Ja sen tärkeän ihmisen silmissä ja hymyssä pilkahtava puhdas ilo!

Luonto tarjoaa meille loppumattoman kirjon pienen pieniä valon ja ilon hetkiä, joita saatamme muistella vielä vuosienkin päästä. Yllättävät valonpilkahdukset tuovat arkeen iloa, toivoa - ja juhlaa. Valo muuttaa maisemaa ja samalla auttaa meitä näkemään asioita selvemmin ja joskus jopa vaihtamaan näkökulmaamme aivan uudeksi. Valo muuttaa kaiken.

Kaikki näkemämme värit ovat silkkaa valoa!

Värien ja valon vahva keskinäinen yhteys on teema, josta olen ollut kiinnostunut lapsesta saakka. Yhdestä ainoasta, auringon kultaamasta vesipisarasta saattoi löytyä kokonainen uusi maailma. Kaleidoskoopin jatkuvasti muuttuvat kuviot saivat nekin mielikuvitukseni lentoon.

Näistä lähtökohdista syntyvät myös koruni, joissa värit ja valon leikki ovat suuressa osassa. Läpikuultavuus, keveys ja ilmavuus ovat avainsanoja etenkin kevään, kesän ja alkusyksyn koruissa. Materiaaleina lasi, keveän sävyiset korukivet ja kristallit. Syksyn mittaan koruihin ilmaantuu myös vahvempia, sydäntä lämmittäviä opaakkeja sävyjä. Valo kulkee tällöinkin mukana  - nyt vain eri muodossa.


Olen tehnyt koruja noin kahdentoista vuoden ajan. Joku saattaa muistaa minut Korun aika -blogista, joka jäi muutama vuosi sitten 'määrittelemätttömälle tauolle'. Korujen tekeminen on kuitenkin jatkunut ja innostus uuden oppimiseen ja erilaisiin kokeiluihin tuntuu yhä vain kasvavan. Huhtikuussa 2022 päätin vihdoin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja perustin oman toiminimen.

Innostun helposti uusista asioista.  Rakastan värejä, kukkia, hyviä tarinoita ja erilaisia taidesuuntauksia, joista tällä hetkellä puhuttelevat erityisesti renessanssi ja art nouveau.  Ihailen muun muassa Frank Lloyd Wrightin ja Rene Laliquen lasitaidetta, kotimaisia taiteilijoita unohtamatta.  Innostun yhtä lailla Suomen kultakauden taiteesta kuin ultramodernismistakin, aivan päivästä ja fiiliksestä riippuen.  Nämä kaikki vaikutteet varmasti näkyvät pienen ateljeeni puolella. Se, että teen kaikki korut yksitellen, antaa minulle vapauden kokeilla uusia juttuja millon haluan. Voit siis löytää ateljeepuodistani hyvin erikoisia ja uniikkeja koruyksilöitä.  Kaikki kokeilut eivät suinkaan päädy puodin puolelle, ainoastaan toimivimmat ideat saavat päivänvalon. Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää korupuotiin liittyen, ota rohkeasti yhteyttä osoitteeseen info@ateljeekaisatirkkonen

Arvostan suuresti aitoa käsityötaitoa ja käsityöläisyyttä. Niitä perinteitä, jotka eivät salli tekijää menemään sieltä mistä aita on matalin, vaan päin vastoin vaativat keskittymään myös pienimpien yksityiskohtien toimivuuteen -  silloinkin kun ne eivät näy esineessä päälle päin.  Tätä tavoitetta ja vaatimusta kohti haluan kulkea myös omassa tekemisessäni.


Kauniita koruhetkiä toivottaen, Kaisa