Pisarakorvakorut helmikirjonnalla

26.03.2024

Pisara on yksi suosituimmista koruissa käytetyistä muodoista. Eikä ihme: sulavalinjainen pisara on muotona hyvin kaunis, ja liitämme siihen monia meille tärkeitä merkityksiä. Suuret meret muodostuvat pisaroista, joet saavat alkunsa pieniin puroihin tiukuvista pisaroista, ja mitä muuta auringon alla kuivahtanut maa odottaa kuin viilentävien sadepisaroiden kosketusta. Me näytämme tunteemme pisaroiden, surun ja ilon kyynelillä. Pisaraan liittyy vahvasti myös liikkeen tuntu: kun vesi pisaroi, se on muutoksessa, matkalla jonnekin.

Pisaran muotoa on käytetty symbolisessa ilmaisussa ympäri maailmaa. Jossakin päin se symboloi jumaluutta ja salaista viisautta, hyvin laajalti myös puhdasta iloa ja surua, aina tilanteesta riippuen. Se on ilmentänyt myös valaistumista, muutosta ja uudistumista. Pisaran muoto voi muistuttaa meitä myös siitä, kuinka pienistä asioista todella suuret asiat voivat saada alkunsa, ihan oman arjenkin tasolla; pisara ja askel kerrallaan. Ja jos katsoo ihan läheltä, yksi ainut pisara voi heijastaa meille kaiken, mitä ympärillämme näemme, vaikka kokonaisen taivaan.

Helmikirjaillut pisarakorvikset syntyvät helmi kerrallaan

Helmikirjontatekniikalla tehdyt pisaranmalliset korvakorut ovat näyttävät ja kevyet. Niiden pitsimäinen rakenne syntyy pienen pienistä lasihelmistä, jotka punotaan kehyksiinsä ommel ja helmi kerrallaan. Koska kunkin koruparin helmet saattavat poiketa kokonsa puolesta toisistaan, on suunnittelu aloitettava usein ihan alkutekijöistään: taskulaskinta ja tarkkaa mittaa tarvitaan, jotta koru asettuu kauniisti muotoonsa.

Korujen materiaaleina käytän laadukkaita lasi-, kristalli- ja kivihelmiä erilaisina yhdistelminä. Oikeiden sävyjen ja väriyhdistelmien etsiminen on tarkkaa hommaa, mutta aina yhtä ihanaa! Oletteko huomanneet, kuinka jotkin värit ja sävyt reagoivat toisiinsa: tietyt värit saavat toisistaan voimaa, niin että ne alkavat suorastaan hehkua toistensa läheisyydessä. Näitä tällaisia värikokeiluja ja -huomioita teen oikeastaan aina kun ryhdyn suunnittelemaan koruja - ja uusien, parhaimmassa tapauksessa vähän yllättävienkin väriyhdistelmien löytäminen onkin yksi koruntekijän juhlahetkistä!

Helmikirjottujen korujen yhtenä erikoisuutena on se, että niistä saa halutessaan hyvin läpikuultavat, mikä on varsinkin valoisaan vuodenaikaan aika ihana juttu, sillä näin korut suorastaan säteilevät valon siilautuessa eri sävyisten lasihelmien läpi. Korut ovat silloin kuin pieniä lasimaalauksia. Tästäkin syystä suorastaan rakastan tämäntyylisten korujen tekemistä, sillä toisinaan tuntuu siltä, kuin lasi-ja kristallihelmet olisivat silkkaa väriä ja valoa...


Korujen ompelussa käytän markkinoiden kestävintä materiaalia, Fireline-siimaa, jonka materiaali, Dyneema-tuotemerkillä tunnettu maailman vahvin kuitu on valmistettu erittäin vahvasta ja kevyestä polyeteenistä (UHMWPE). Materiaalia käytetään monissa tarkoituksissa, kuten urheiluvälineissä, suojavaatteissa ja offshore- tai lentorahtiverkoissa. Firelinessä tämä Dyneema-kuitu on kierretty 8 säikeiseksi, kuumentamalla tuotetuksi, kestäväksi ja venymättömäksi siimaksi.

Helmikirjaillut pisarakorvakorut ovat elegantti lisä koruvalikoimaasi. Painoltaan ovat todella keveitä, vain noin 2 grammaa per koru, mikä tarkoittaa hitusen verran yli tavallisen teepussin painoa. Koruja on saatavilla eri väreissä, mikä tekee niistä monikäyttöisiä ja helposti yhdisteltäviä erilaisiin asuihin ja tilaisuuksiin, niin arkeen kuin juhlaankin. 

Pitsimäisten  pisarakorvakorujen erityinen kauneus piilee yksityiskohdissa, jotka tekevät jokaisesta korusta oman ainutlaatuisen yksilönsä.