Korvakorut - Uniikkina ateljeetyönä

08.04.2024

Suomalaisilla, uniikeilla ja alusta loppuun käsin tehdyillä korvakoruilla voit korostaa kauniita asukokonaisuuksiasi ja omaa persoonaasi tyylikkäästi missä tahansa liikutkin. Ateljeen verkkokaupan valikoimista löydät perinteisillä käsityötekniikoilla valmistettuja koruja, joiden yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Korujen tekijänä annan sinulle vuoden takuun: mikäli ateljeen verkkokaupasta ostamasi koru rikkoontuu valmistusvirheen takia, korjaan korusi uudenveroiseksi veloituksetta. Lue lisää takuuehdoista täältä.

Saat korusi suoraan kotiin kauniiseen korurasiaan pakattuna. Korujen säilytykseen soveltuva korurasia sisältyy tilaukseen aina ilman lisämaksua. Yli 80 € tilaukset saat kotiin ilman lähetyskuluja. Kaikki tilaukset lähetetään seurantatunnuksella.

Kuinka korvakorut syntyvät?

Kaikki ateljeen verkkokaupasta löytyvät korvakorut tehdään Suomessa, etelärannikon Porkkalanniemellä. Korut ovat kotimaassa suunniteltuja ja alusta loppuun asti täällä itse käsin tehtyjä.

Olen tehnyt koruja jo kuudentoista vuoden ajan, itsenäisesti opiskellen ja pikku hiljaa taitojani kartuttaen, kunnes vuonna 2022 aika oli kypsä oman pienen toiminimiyrityksen perustamiseen.

Erityisinä mielenkiinnon kohteinani ovat tällä hetkellä perinteiset helmikirjontamenetelmät, joita käytän korvakorujeni suunnittelussa ja toteuttamisessa. Teen korvakoruja toki myös muilla tavoin. Ateljeen verkkokaupan kokoelmista löydätkin laajan kirjon eri tavoin toteutettuja korvakoruja. Koska ateljeeni on pieni, täällä tehdyt korvikset ovat todella uniikkeja. Toisinaan saatan tehdä koruista pieniä sarjoja, mutta tällöinkin jokainen koru on aidosti oma yksilönsä ja myös yksilöllisesti nimetty.

Korvakorujen materiaalit

Ovat aina mahdollisimman laadukkaita. Pyrin hankkimaan materiaalit mahdollisuuksien mukaan suomalaisilta yrityksiltä, mutta usein ostosmatkat ovat suuntautuneet muualle Eurooppaan, mistä hankin esimerkiksi laadukkaat soutachenauhat ja muut kirjontaan tarvittavat erikoismateriaalit, sekä uniikit lasi- kivi- ja kristallihelmet ja -kapussit.

Korvakorujen koukkujen ja tappien materiaalit ovat allergiaystävällisiä ja nikkelin, lyijyn ja kadmiumin suhteen EU-asetusten mukaisia.

Kaikki ihokosketukseen joutuvat korvakorun osat (siis koukut ja tapit) ovat joko

 1. sterling-hopeaa (0.925 %), 

2. kullattua sterling-hopeaa, 

3.kirurgin terästä tai

 4. kullattua kirurgin terästä.

Korvakoruistani voit löytää korukivi-, lasi- kristallihelmiä, erilaisia kivi- kristalli- lasi- ja posliinikapusseja, makeanveden helmiä, vintagelasia, strasseja, puuta, höyheniä, organzaa, silkkiä, puuvillaa ja muita tekstiilejä, korumetallia... Oikeastaan vain taivas ja tärkeät säädökset rajoittavat sitä, mitä materiaaleja korvakoruihini keksin kussakin projektissa käyttää.

Osa ajastani meneekin erilaisten uusien korumateriaalien metsästämiseen. Vuosien kuluessa varastoihini on kerääntynyt aarteita, joista on aina ihanaa suunnitella uusia koruja!

Korvakorujen ompelutyöhön käytän USA:ssa valmistettua Fireline-siimaa, jonka raaka-aine on vahvasta polyeteenistä (UHMWPE ) valmistettu, maailman vahvimmaksi kuiduksi suunniteltu Dyneema-kuitu. Firelinessä dyneema-kuidut on kuumentamalla puristettu kestäväksi kahdeksankierteiseksi siimaksi. (Jatkuu kuvan alla.)

Tekniikoista

Käytän korvakorujeni valmistamiseen hyvin erilaisia tekniikoita, mikä omalta osaltaan takaa korujeni yksilöllisyyden. Monet ateljeeni menetelmistä ovat hyvin perinteisiä korutekniikoita, sellaisia, joita kotimaisten korujen valmistuksessa tai suurien korukauppojen valikoimissa ei nykyisin ainakaan laajassa mittakaavassa näe. Tällaisia menetelmiä ovat muun muassa helmipunonta, kirjonta ja sen 'alalajit', helmikirjonta sekä soutache-kirjonta.

Ateljeeni yhtenä tärkeimmistä tavoitteista on tuoda suomalaiseen korusuunnitteluun takaisin sellaisia perinteisiä käsityömenetelmiä, jotka ovat meillä jääneet pikkuisen unohduksiin, mutta jotka Euroopassa ja maailmalla ovat hyvin arvostettuja ja suosittuja.

Toivon, että löydät Ateljeen korvakoruvalikoimasta jotakin juuri sinulle tai ystävällesi/läheisellesi sopivaa ja ihanaa. Mikäli tykästyit johonkin korvakorumalliini, mutta haluaisit korut ehkä toisen sävyisinä, ota rohkeasti yhteyttä alta löytyvällä yhteydenottolomakkeella!